Denna tjänst är tillsatt!

Applikationsingenjör / Application Engineer

Vill du bli vår applikationsspecialist inom CIS (Contact Image sensor)? Vi utbildar dig inom den senaste tekniken och du får en spetskompetens inom området. Som Application Engineer har du ett tekniskt produktansvar för CIS. Du supportar internt/externt våra kunder som är främst systemintegratörer och industrin. Via telefon/web och platsbesök är du behjälplig med tekniska frågor vid installation, driftsättning och service. Mitsubishi Electric är en av världens största tillverkare av automationsprodukter: PLC, HMI, frekvensomriktare, servosystem och robotar. Vi är öppna för både seniora och juniora sökanden. Vill du bli vår CIS-expert och bana vägen för Mitsubishis framgångsrika och unika teknik?

Dina arbetsuppgifter
 • Som applikationsingenjör har du ett övergripande ansvar att supporta kunder som använder våra lösningar inom CIS. Contact Image Sensors är en linescanner som används i processer som kräver en noggrann avsyning av ytstrukturer/mönster. Används för kvalitetssäkring av jämnhet och täthet vid kontinuerliga tillverkningsprocesser samt för kontroll av tryck på känsliga produkter som ex sedlar.
 • I tjänsten ingår också att stödja våra kunder inom SCADA, PLC och drivsystem.
 • Vara en teknisk resurs för säljarna och ta fram lösningar som ni tillsammans presenterar ute hos kund. Våra kunder finns i Skandinavien inom tillverkningsindustri, infrastruktur, fastighet och VA. En del dagsresor förekommer.
 • Genomföra utbildningar inom CIS både internt och externt.
 • Kontorsplats finns i Sollentuna och du rapporterar till Marketing Manager.
Din bakgrund/personlighet
 • Har du kunskap om PLC, industriella nätverk eller SCADA-system inom industriautomation är du mycket intressant för oss.
 • IT-relaterad teknik, hårdvara, OS och nätverk är produkter som du brinner för.
 • I både interna och externa kontakter är du utåtriktad, kommunikativ, pedagogisk, strukturerad, serviceinriktad och kan både se och lösa problemställningar.
 • Kunskaper i engelska krävs då Mitsubishi Electric är ett globalt företag.
 • Vi arbetar i CRM system ”C4C” för ärendehantering.
Vi erbjuder
 • Mitsubishi Electric är ett marknadsledande företag inom egentillverkade automationsprodukter där du får representera ett varumärke som kännetecknas av innovation, hög kvalité och spetskompetens inom sitt område. På Mitsubishi är ”laget starkare än jaget” och därför arbetar vi mot gemensam gruppbonus. Vi hoppas att du vill vara med och utveckla företaget och ta marknadsandelar tillsammans med oss.
 • Vi erbjuder marknadsmässiga lönevillkor. Tjänstebil ingår i tjänsten.
Om företaget

Mitsubishi Electric Scandinavia är ett helägt dotterbolag till Mitsubishi Corporation i Tokyo, Japan. Vår organisation har idag 12 filialer i Europa.

Namnet Mitsubishi står för innovativa produkter med hög kvalitet, såväl inom anläggningsautomation som inom andra områden. Programmerbara styrenheter (PLC), CNC-styrenheter, drivenhetslösningar, industrirobotar och maskinsystem för elektronisk bearbetning från Mitsubishi Electric anses allmänt vara ledande inom sina respektive områden och har skapat framgångsrika affärer över hela Europa i mer än 40 år.

Division Factory Automation EMEA har sitt europeiska högkvarter i Ratingen i närheten av Düsseldorf i Tyskland. Det är en del av Mitsubishi Electric Europe B.V. som har varit verksamma i Tyskland sedan 1978 och är ett dotterbolag som ägs helt av Mitsubishi Electric Corporation, Japan. Factory Automations roll i EMEA är att hantera försäljningar, service och support över sitt nätverk med lokala filialer och distributörer inom EMEA-regionen.

Sökord: Applikationsingenjör, Application Engineer, applikationsspecialist, automationsingenjör, produktspecialist, produktchef, First Line Support, Second Line Support, konsult, projektledare, industri, automation, industriautomation, systemintegratör, styrsystem, frekvensomriktare, servostyrning, drivsystem, robotar, HMI, SCADA, mjukstartare, startapparater, operatörspanel, PLC
Denna tjänst är tillsatt!